27 березня студенти спеціальностей «Туризм і рекреація» (гр.Т-21) та «Міжнародні економічні відносини» (гр. МЕ-01а, МЕВ-21), а також викладачі кафедри: гарант ОПП «Туристичний бізнес та індустрія гостинності» проф. Ф.О. Журавка та доц. І.Є. Ярова
прийняли участь в онлайн тренінгу, який організовано за ініціативи Італійської Асоціації UCM (Mediterranean Chefs Union). Представники Асоціації UCM Italy розповіли про можливості проходження літньої практики у сфері готельно-ресторанного бізнесу в Італії. А також провели майстер-клас з приготування справжньої італійської пасти.
Paolo Brescia заснував проєкт Euroest ще у 2018 році, який дозволив вдосконалити шлях, вже розпочатий з викладання італійської кухні в українських класах, завдяки важливому елементу – стажуванню в Італії. Так, на сьогоднішній день Італійська Асоціація UCM залучила студентів вже близько тридцяти університетів, які беруть участь у проєкті, вивчаючи італійську мову та готельно-ресторанну справу. Після першого року діяльності, коли 36 українських студентів пройшли стажування в Італії, у 2022 році ця
цифра збільшилася до понад 1000 студентів, які протягом року приїжджають до Італії, щоб пройти курс навчання в готельно-ресторанній сфері, навчаючись керувати кількома секторами піцерій, барів та готелів, проходячи шлях від офіціанта до бармена або шеф-кухаря. Уроки італійської мови та майстер-класи проводяться під керівництвом як викладачів Італійської Асоціації UCM, так і українських, які починали свою кар'єру як стажери, а згодом зростали не лише на рівні підготовки в різних галузях індустрії
гостинності, що вивчалися, і не лише на мовному рівні, але, перш за все, на управлінському рівні, набуваючи практичного досвіду на майбутнє. Студенти отримали головну пораду майстер-класу: «Проходження стажування дає можливість формувати та вдосконалювати свої професійні навички, адже в книжках цьому не навчишся».
Усі права належать СумДУ